3 Argumenten van Melco EMT16

De snelste borduurmachine ter wereld

TEST Bij de ontwikkeling van de Melco EMT16 is gebruikgemaakt van de beproefde technologie van Melco; deze is nog verder verbeterd, met als resultaat dat de productie 20% hoger ligt dan met oudere machines van Melco. Met een borduursnelheid van Maximaal 1.500 steken per minuut en 1.300 steken op caps kan je wel zeggen dat Melco het snelste systeem heeft in de industrie.

Innovatieve machinebesturing

De nieuwe touch-geoptimaliseerde gebruikersinterface van Melco EMT16 borduurmachine maakt het instellen van een borduurmachine gebruiksvriendelijker dan ooit. Verschillende machines  kunnen worden ingesteld gelijktijdig vanuit 1 computer, tablet  of dergelijk een netwerk verbonden apparaat. Alle wijzigingen in het scherm worden direct doorgegeven aan de Melco EMT16 borduurmachine. Dankzij de eenvoudige gebruiksvriendelijke interface zal zelfs iemand met geen computervaardigheden de machine kunnen bedienen. U traint al een nieuwe gebruiker in slechts 30 minuten. Een Machine beheersing zoals  het zou moeten zijn in de 21ste eeuw.

Nieuwe en nog sneller snijsysteem

Het nieuwe snijsysteem van Melco EMT16 is een revolutie in de industrie. Als eerste ter wereld in het borduurmachines, wordt het mes direct geïntegreerd in de grijper. Zo is het knippen van het garen 20% sneller dan de vorige modellen van Melco. Ook valse knips zijn vrijwel geëlimineerd en de onderhoud zal zeer laag zijn door minder bewegende onderdelen die normaal nodig waren voor het knipsysteem.

Kleinste onderarm industrie

Klanten hebben uiteenlopende behoeften en modetrends volgen elkaar snel op. Daardoor moeten er steeds meer verschillende producten geborduurd worden met hogere snelheden.
De onderste cilinderarm van Melco, de kleinste in de industrie, maakt het mogelijk om de grootste verscheidenheid aan petten en zonnekleppen te borduren, en ook borstzakken, kinderkleding en hoezen voor golfclubs, met snelheden die op andere systemen niet haalbaar zijn.

Grootste Borduren gebied voor Caps

Met 82x362mm is de Melco EMT16 de machine met het grootste stick-veld in de industrie.
Niet alleen met de grootste maar ook de snelste, wel een snelheid tot maximaal 1.300 steken per minuut.

De Melco EMT16 is niet alleen ontworpen om t-shirts en andere kledingstukken van borduursel te voorzien, maar ook voor het verfraaien van petten. Zo kunt u inspringen op de favoriete trends van uw klanten. Zoals beschikt u over de benodigde technologie als klanten vragen om de populaire 3D-look.

Nauwkeurige en automatitisierte draadspanning door Acti-Feed

Wie kent het niet, continue draaien aan knoppen om de juiste draadspanning te krijgen op de machine, alle koppen die anders borduren door grote verschillen in draadspanning hierdoor grote verschillen in kwaliteit van de productie? Dankzij de beproefde automatische draadspanning systeem de Acti-feed behoord dit tot verledentijd.

De draadspanning en -doorvoer van garen op de borduurmachine wordt geregeld door middel van de Acti-Feed software. Deze zorgt voor precies de juiste draadspanning en draadtoevoer aan de hand van drie afzonderlijke parameters per naald. Dit leidt tot hogere snelheden, minder draadbreuk en een consistente kwaliteit. Met dit briljante systeem kunt u op sommige stoffen borduren zonder steunstof.

16 kleuren

De Melco EMT16 borduurmachine biedt meer dan 16 kleuren op de borduurmachine. De roductiviteit kan wordt verhoogd door een draad back-up systeem het systeem biedt de mogelijkheid tot het vormen van kleurgroepen. Bij een draadbreuk schakelt de machine automatisch over naar de volgende naald met de zelfde kleur en borduurt zonder onderbreking verder.

Geïntegreerde barcodelezer functie

Met behulp van in de handel verkrijgbare barcodelezer kan u de productie nog meer vereenvoudigen
Alle bestellingen krijgen een barcode toegewezen die gescand kan worden bij de machine.
U heeft al tijdens het ontwerp de juiste instelling gegeven aan de opdracht en toegewezen aan de barcode. Hierdoor wordt de productie efficiënter en kunnen ook veel fouten vorkomen worden.

Meer ruimte voor grote voorwerpen

We komen steeds meer textiel van omvangrijk grote tegen die niet zomaar onder de machine kunnen. Melco heeft het complete basisframe van de EMT16 herontwerpen. Dus de afstand tussen de pantograaf en de cilinderarm is verhoogd met 6 cm en is nu 20 cm. Als er meer ruimte nodig is kan de plaat aan de onderkant ook gemakkelijk volledig verwijderd. Zo kan je zelfs probleemloos golftassen en andere grote voorwerpen borduren.

Nauwkeurigheid en comfort dankzij laser positionering

Op basis van twee referentiepunten die u selecteert met de laser kan het borduurwerk in elke gewenste hoek geborduurd worden of juist tot op de millimeter nauwkeurig in de juiste positie gebracht

U kunt de klanten nieuwe effecten bieden door de combinatie van print en broduurwerk . De laser pointer in de Melco EMT16 helpt ook na een draadbreuk om de juiste positie terug te vinden.